CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU
![CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/160319/20/j160718.jpg)
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.
Postup přípravy
Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou náplní. Posypeme moučkovým cukrem (sladkost si zvolíme, jak jsme zvyklí-hruška je sladší, než jablko), přidáme vanilkový cukr se skořicí, stejnoměrně po náplni rozdrobíme sekanou čokoládu a plátky mandlí.
Nohavičky zavineme, vložíme na plech s pečícím papírem, natřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Přeji dobrou chuť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k202991.jpg)
Servírování i s ovocem.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k203030.jpg)
Postup - rozválíme plát, na který rozprostřeme hruškovou náplň s ostatními přísadami.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k203031.jpg)
Zamotaný závin celý potřeme bílkem a můžeme ho na povrchu jemně posypat krystalovým cukrem, získá tak na barvě i příjemné křupavosti.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k203032.jpg)
Mám osvědčené, že když na zavinutém štrůdlu po celé délce nohavičky utvořím nožem malé a stejnoměrné zářezy, tak nepopraská a vždy je upečený stejně - viz foto.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k203033.jpg)
Detail naříznutí závinu - zářezy stačí provét menší, než je na foto.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k202989.jpg)
Při teplotě 180 st. C. upečeme štrůdl dozlatova. Díky krystalovému cukru, kterým jsme nohavičku před pečením posypali, získal krásnou barvu.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k202990.jpg)
Pohled na porce závinu.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/160319/20/k202987.jpg)
V detailu je dobře znát rozpuštěná čokoláda. Naporcované kousky můžeme pocukrovat už jen jemně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé